Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Deurnevoorelkaar

Pieter zoekt een mentor!

Pieter zoekt een mentor! Pieter is een man die woont in een zorginstelling. Onlangs is zijn moeder overleden en Pieter heeft nu geen ouders meer. Zijn enige zus woont in het buitenland. Pieter krijgt geen bezoek meer en hij gaat ook niet meer koffiedrinken met een groot stuk appelgebak op een terrasje wat hij zo fijn vindt. Nu moet Pieter naar de tandarts en de begeleiders van de zorginstelling zitten met de vraag: wie geeft toestemming voor een behandeling onder narcose. Pieter kan zelf geen toestemming geven, want hij begrijpt niet wat er van hem wordt gevraagd. Vroeger werd de moeder van Pieter gebeld en zij tekende een toestemmingsverklaring. Pieter heeft een mentor nodig! Iemand die regelmatig langs gaat bij Pieter, hem leert kennen en weet wat hij leuk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken), die Pieter zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt en de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien. Mentorschap Zuidoost Brabant zoekt vrijwilligers die mentor willen worden voor mensen zoals Pieter. Deze vrijwilligers krijgen een basistraining zodat ze goed uitgerust hun taak kunnen doen. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten met andere mentoren waar ingegaan wordt op vragen die er leven bij mentoren, waar verdieping in de materie wordt aangereikt. Ook is er altijd ondersteuning van één van de van de stichting. Het mentorschap is een taak die in de wet is vastgelegd. De tijd die het van de mentor vraagt is afhankelijk van de cliënt en zijn situatie. Maar gemiddeld vraagt het 2 á 3 uur per twee weken. De ene keer is een bezoekje voldoende en de volgende keer gaat u mee naar het ziekenhuis voor een behandeling en kost het een middag. Spreekt bovenstaande u aan en kunt u zich vinden in het volgende profiel een mentor is een vrijwilliger die… …goed kan communiceren …initiatiefrijk is …vaardig is in besluiten en handelen …goed kan samenwerken …onafhankelijk en integer is …grenzen kan stellen …het eigen gedrag kritisch kan bekijken neem dan gerust contact op met Mentorschap Zuidoost Brabant [website verborgen]

Lees meer
structureel

Deurne

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Pieter zoekt een mentor!
Pieter is een man die woont in een zorginstelling. Onlangs is zijn moeder overleden en Pieter heeft nu geen ouders meer. Zijn enige zus woont in het buitenland. Pieter krijgt geen bezoek meer en hij gaat ook niet meer koffiedrinken met een groot stuk appelgebak op een terrasje wat hij zo fijn vindt.

Nu moet Pieter naar de tandarts en de begeleiders van de zorginstelling zitten met de vraag: wie geeft toestemming voor een behandeling onder narcose. Pieter kan zelf geen toestemming geven, want hij begrijpt niet wat er van hem wordt gevraagd. Vroeger werd de moeder van Pieter gebeld en zij tekende een toestemmingsverklaring.
Pieter heeft een mentor nodig! Iemand die regelmatig langs gaat bij Pieter, hem leert kennen en weet wat hij leuk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken), die Pieter zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt en de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien.

Mentorschap Zuidoost Brabant zoekt vrijwilligers die mentor willen worden voor mensen zoals Pieter. Deze vrijwilligers krijgen een basistraining zodat ze goed uitgerust hun taak kunnen doen. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten met andere mentoren waar ingegaan wordt op vragen die er leven bij mentoren, waar verdieping in de materie wordt aangereikt. Ook is er altijd ondersteuning van één van de van de stichting. Het mentorschap is een taak die in de wet is vastgelegd.

De tijd die het van de mentor vraagt is afhankelijk van de cliënt en zijn situatie. Maar gemiddeld vraagt het 2 á 3 uur per twee weken. De ene keer is een bezoekje voldoende en de volgende keer gaat u mee naar het ziekenhuis voor een behandeling en kost het een middag.

Spreekt bovenstaande u aan en kunt u zich vinden in het volgende profiel
een mentor is een vrijwilliger die…
…goed kan communiceren
…initiatiefrijk is
…vaardig is in besluiten en handelen
…goed kan samenwerken …onafhankelijk en integer is
…grenzen kan stellen
…het eigen gedrag kritisch kan bekijken

neem dan gerust contact op met Mentorschap Zuidoost Brabant
[website verborgen]

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 3 tot 4 uur

Locatie

Deurne

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Zorg
Categorie
Maatje, buddy & gezelschap
Patrick
75% profielsterkte

Over Patrick

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Patrick is ingeschreven op GoedvoormekaarWaalre sinds 20-09-2016
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • Aanbeveling ontvangen

Bekijk meer van Mentorschap Zuidoost Brabant, Stichting

Mentoren voor kwetsbare mensen

Mentoren voor kwetsbare mensen
Deurne
Wekelijks · 3 tot 4 uur
Mentorschap Zuidoost Brabant, Stichting
Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant zoekt vrijwilligers om kwetsbare mensen te ondersteunen om de regie over hun eigen leven te houden. Mentorschap Zuidoost Brabant zorgt voor werving, opleiding en ondersteuning van mentoren. Wilt u echt iets voor een ander betekenen? Meldt u aan als mentor!

Anderen bekeken ook

Mentoren voor kwetsbare mensen

Mentoren voor kwetsbare mensen
Deurne
Wekelijks · 3 tot 4 uur
Mentorschap Zuidoost Brabant, Stichting
Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant zoekt vrijwilligers om kwetsbare mensen te ondersteunen om de regie over hun eigen leven te houden. Mentorschap Zuidoost Brabant zorgt voor werving, opleiding en ondersteuning van mentoren. Wilt u echt iets voor een ander betekenen? Meldt u aan als mentor!

Lullen over liefde!

Lullen over liefde!
Koolhof
Maandelijks · 1 tot 3 uur
Humanitas
Enthousiast om met jongeren in gesprek aan te gaan over thema's als social media, sexting en loverboys? Vind je het leuk om voor een groep te staan om voorlichting te geven? Dan past vrijwilligerswerk bij Gevaarlijke Liefde Humanitas in Helmond echt bij jou! Wat ga je doen? Bij het project Gevaarlijke Liefde geef je voorlichtingen op middelbare scholen, speciaal onderwijs en mbo-opleidingen in Helmond. De thema's die bij deze voorlichtingen aan bod komen variëren van social media, grenzen en sexting tot aan loverboys en prostitutie. Samen met de andere vrijwilligers probeer je de jongeren bewust te maken van de keuzes die zij offline/online maken. Wat krijg je? Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt als voorlichter krijg je een training van drie dagdelen waarbij je leert over de do's en de don'ts, de verschillende thema's die aan bod komen in de voorlichtingen, jouw sterke en zwakke punten en ga je ervaren hoe het is om zelf de voorlichting te verzorgen. Met al deze kennis kun je vervolgens goed voorbereid starten als voorlichter. Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende thema-avonden om zo meer over een bepaald onderwerp te leren, wordt er twee keer per jaar een uitje georganiseerd en krijg je reiskostenvergoeding van €0,31 per kilometer. In het gehele proces vindt er begeleiding en evaluatie plaats door een coördinator waardoor je er nooit alleen voor staat. Wie ben jij? Het is belangrijk dat je als vrijwilliger bij dit project geïnteresseerd bent in de thema's die Gevaarlijke Liefde bespreekbaar maakt en het gesprek hierover aan durft te gaan. Daarnaast heb je het lef om taboes te doorbreken, vind je het leuk om voor een klas of groep te staan en hou je van de vrijheid die het project biedt doordat het aantal voorlichtingen verschilt per week/maand en er dus geen sprake is van vaste dagen. Ben je na het lezen van deze vacature nog enthousiaster geworden om te lullen over liefde en wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Een plekje vrij in je hart?

Een plekje vrij in je hart?
Koolhof
Wekelijks · 1 tot 3 uur
Home-Start Helmond
De vrijwilligers van Humanitas Home-Start bieden ondersteuning aan gezinnen in Helmond die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. De ondersteuning bestaat vaak uit het maken van een praatje en het bieden van een luisterend oor, praten over opvoeden, spelletjes doen met kinderen, voorlezen, soms helpen met huiswerk maken. Ook samen erop uit gaan, de buurt ontdekken. Altijd vraaggericht en doen en denken vanuit mogelijkheden van het gezin. Al onze vrijwilligers krijgen vooraf een training, en wij proberen de vraag van het gezin zo goed mogelijk te matchen bij de wensen en mogelijkheden van de vrijwilliger. Ook vrijwilligers die de Nederlandse taal nog niet volledig machtig zijn, maar bijvoorbeeld Turks, Marokkaans of Pools spreken zijn van grote meerwaarde! Dus heb jij nog een plekje vrij in je hart om een ander gezin te ondersteunen? Dan plannen we graag een kennismaking in. Groetjes, Evelyn, Tanja & Saskia (coördinatoren Home-Start Helmond)
Jongeren

Vrijwilligerswerk bij de Zorgboog

Vrijwilligerswerk bij de Zorgboog
Deurne-Centrum, Liessel, Sint Jozefparochie
Wekelijks · 1 tot 4 uur
De Zorgboog
De Zorgboog is een organisatie van alle generaties voor alle generaties. Elke dag zetten ruim 2400 medewerkers en 1200 vrijwilligers zich in met het gemeenschappelijke doel om aan onze cliënten en bewoners de juiste zorg te kunnen leveren. Onze vrijwilligers zijn erg belangrijk voor het welzijn van de bewoners die veelal beschermd wonen. De persoonlijke aandacht, het maken van een praatje, de glimlach die je krijgt als je er bent, als vrijwilliger maak je het verschil! De Zorgboog biedt een fijne, prettige en hartelijke werksfeer waarin je veel contacten met cliënten hebt. Op verschillende manieren ontvang je waardering zowel van de cliënten als van onze medewerkers. Vanzelfsprekend worden reiskosten vergoed en is er een WA- en ongevallenverzekering. De Zorgboog biedt alle vrijwilligers de mogelijkheid daar waar nodig bijeenkomsten bij te wonen waardoor kennis over onze doelgroep vergroot kan worden. Denk hier bijvoorbeeld aan het omgaan met dementie. Samen zijn we namelijk verantwoordelijk voor het welzijn van onze bewoners. We kunnen niet zonder elkaar! Een vrijwilliger heeft geen diploma’s nodig, maar wel de juiste instelling en intenties, het nodige enthousiasme, respect en affiniteit met en voor onze doelgroep. Daarnaast vinden we betrokkenheid en inlevingsvermogen in onze doelgroep erg belangrijk. Binnen de locaties en woningen is er van alles mogelijk. De mogelijkheden liggen altijd in aanvulling op, en ondersteunen in de dagelijkse zorg en welzijn. Het kan hierbij gaan om: • ondersteuning bij activiteiten • een maatje zijn • een huiselijke sfeer creëren en helpen bij de maaltijden • koken of bakken op de woningen • ondersteunende werkzaamheden zoals cliënten halen/brengen bij de kapper of gym • gezelschap geven, koffie drinken, spelletje spelen, krant voorlezen, wandelmaatje • bezoek ontvangen en emotionele steun bieden Maar ook het organiseren van beauty momenten zoals handmassages en of nagels lakken of het organiseren van bloemschikmiddagen, het bakken van appeltaarten. Heb je zelf goede ideeën dan zijn deze zeker bespreekbaar en van harte welkom! Heb je het gevoel dat je iets wilt en kunt betekenen voor de ander, dat jij diegene wil zijn die op dat moment onze bewoners een geluksmomentje komt bezorgen? Daar een oprechte waardering, dankbaarheid of bijvoorbeeld een lach van onze bewoners kan terug verwachten? Ben jij in staat onze bewoners een fijne dag te bezorgen en daar zelf een goed gevoel en de nodige energie aan over te houden? Dan is vrijwilligerswerk écht iets voor jou. We verwelkomen je graag in ons team! Neem gerust contact op met Nancy of Kristel van de Zorgboog vrijwilligersorganisatie. Samen kijken we dan naar je kwaliteiten en mogelijkheden, waar wensen van jou en mogelijkheden van de locaties het beste bij elkaar gebracht kunnen worden. De vraag en behoeften van onze bewoners staat hierin altijd centraal. Voor het starten als vrijwilliger bij de Zorgboog vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overhandigen. De aanvraag wordt digitaal door ons aangevraagd en is geheel gratis.
Jongeren

Maatje

Maatje
Deurne
Maandelijks · 1 tot 4 uur
ORO
Ben jij iemand met een warm hart en wil je graag van betekenis zijn voor een ander? Als maatje bij ORO bied je waardevolle ondersteuning en maak je écht het verschil in het leven van onze cliënten. Samen kunnen jullie plezier maken en nieuwe ervaringen opdoen. Wat ga je doen? Als maatje bied je één-op-één begeleiding aan mensen met een (licht) verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dit kan variëren van een wandeling maken, een praatje houden, samen een hobby beoefenen of een uitstapje maken. Jij bent een belangrijke sociale schakel die helpt om het leven van de cliënt een stukje mooier te maken. Interesse? Heb jij een paar uurtjes per maand over en wil je het leven van iemand met een beperking verrijken? Neem dan contact met ons op en wie weet kun jij binnenkort het verschil maken als maatje! Samen maken we het leven van onze cliënten (en dat van jezelf) een beetje mooier.

Word Buddyouder en maak een verschil!

Word Buddyouder en maak een verschil!
Deurne
Wekelijks · 2 tot 4 uur
LEV Deurne
Voor wie? Het Buddyouder-project is er voor gezinnen die tijdelijk wat extra steun kunnen gebruiken. Soms hebben ouders door bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, werkdruk of andere omstandigheden behoefte aan een adempauze. Wie is de Buddyouder? Een Buddyouder is een vrijwilliger die ouders even wat ademruimte geeft door tijd door te brengen met hun kind(eren). Of het nu gaat om gezellig samen spelen, knutselen, een gesprekje of eropuit gaan – als Buddyouder bied je een fijne, veilige plek voor het kind en een momentje rust voor de ouder(s). Word Buddyouder! Heb je tijd en lijkt het je leuk om met kinderen om te gaan? Door als Buddyouder één of twee dagdelen per week een kind op te vangen, kun jij het verschil maken voor een gezin! Neem contact met ons op. Maak een afspraak met de #buddyouder coördinator om kennis te maken en te horen welke mogelijkheden er zijn, zodat we kunnen kijken om een passende match te maken. Heb jij ook een dergelijke vraag. Plaats je eigen hulpvraag. Uiteraard kunnen wij je hier ook bij helpen.

Kom helpen bij de Coöp. Stationspark Deurne

Kom helpen bij de Coöp. Stationspark Deurne
Deurne-Centrum
Wekelijks · 20 tot 40 uur
Coöperatie Stationspark Deurne
De Coöperatie Stationspark Deurne is een buurt coöperatie die in het stationsgebied van Deurne ligt. Door mensen met elkaar te verbinden maken wij het gebied aantrekkelijker en aangenaam. Met dit project hebben wij ook al meerdere prijzen gewonnen, onder andere het meest maatschappelijke station van het Verenigd Koninkrijk. Via deze advertentie roepen wij mensen op om te komen helpen in o.a. onze tuin. In deze tuin kweken wij groenten, fruit en kruiden o.a. voor een nabijgelegen restaurant. Verder hebben we vogels en kippen die verzorgd moeten worden en ruimen wij het zwerfafval op. Heb je interesse meld je dan aan en dan maken we samen de wereld nog aangenamer.
Jongeren

Taalvrijwilligers voor Taalcoach

Taalvrijwilligers voor Taalcoach
Deurne-Centrum, Liessel
Wekelijks · 1 tot 1 uur
LEV Deurne
Zowel voor laaggeletterden (NT1) als voor anderstaligen (NT2) zijn er bij LEVDeurne taalvrijwilligers. Getraind en met ondersteuning van elkaar en de coördinator gaan de taalvrijwilligers aan de slag bij het taalcafé of worden ze taalcoach. Taalcoach Voor sommige mensen is het fijner om 1 op 1 begeleiding in het spreken van het Nederlands te krijgen. Dan wordt een taalvrijwilliger als taalcoach gekoppeld aan een "taalvrager". Na een kennismakingsgesprek maken beiden een "vaste" afspraak met elkaar om 1x per week minimaal een uur bij elkaar te komen.

De Nieuwenhof Deurne koffieuurtje

De Nieuwenhof Deurne koffieuurtje
Deurne-Centrum
Wekelijks · 1 tot 4 uur
De Zorgboog
De Nieuwenhof in Deurne centrum is een grote woon/zorg locatie van de Zorgboog waar ouderen beschermd binnen het kleinschalig wonen en nog zelfstandig met zorg in studio’s kunnen wonen. Onze bewoners hebben allen een eigen hulpvraag die varieert in grootte. Binnen de Nieuwenhof wordt een scala aan activiteiten aangeboden, voor bewoners maar ook voor mensen met een hulpvraag die zelfstandig thuis wonen. Elke ochtend bieden we in de huiskamer op de 2de verdieping een gezamenlijk koffie uurtje aan. Bewoners die nog zelfstandig wonen, maar waarvoor het onderhouden van sociale contacten moeilijker is geworden sluiten hierbij aan. Hier kunnen ze in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer met elkaar een fijne ochtend beleven. We bespreken samen het nieuws wat in de krant staat en daarna wordt er nog een spel samen gedaan. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar. Vind jij het ook belangrijk dat iedereen op een plezierige manier de dag door kan komen en wil je hieraan een steentje bijdragen? Wij zoeken op dit moment vrijwilligers voor de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend, van 9:30 uur tot 12:00 uur. Wij vinden het belangrijk dat je een groot inlevingsvermogen hebt, en dat je betrokken bent bij het welzijn van onze cliënten We beginnen met de huiskamer klaar te zetten, zodat we daarna de bewoners kunnen gaan ophalen die graag willen aansluiten. Kopje koffie schenken en daarna samen de krant bespreken, is er tijd over dan doen we nog gezellig een spelletje met z’n allen. Na afloop mogen de bewoners naar de gasterij gebracht worden om aan te sluiten bij de lunch en ruimen we de huiskamer nog op. Hebben we je belangstelling gewekt, of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij kijken graag, onder het genot van een kopje koffie of thee, met je mee naar de mogelijkheden. Bij aangaan van vrijwilligerswerk bij de Zorgboog vragen wij digitaal een VOG voor je aan. Deze is door ons aangevraagd geheel gratis.

Klusjes man: Zorgboerderij De Kruidenhoeve

Klusjes man: Zorgboerderij De Kruidenhoeve
Deurne
Wekelijks · 1 tot 5 uur
Zorgboerderij De Kruidenhoeve
Team en cliënten van De Kruidenhoeve zijn op zoek naar een vaste klusjesman die wekelijks (op een vaste dag) de klusjes in en rondom de boerderij wil aanpakken. Denk hierbij o.a. aan het ophangen een schilderij tot het vervangen van een lamp en maaien van de slootkant. Kortom alle voortkomende klusjes. Daarnaast willen onze cliënten ook graag hulp bij het maken van vogelhuisjes, hapjes planken, invoegen van muziekwerk enz enz... Kortom werk en uitdagingen genoeg. Dit alles in een sfeervolle, gemoedelijke omgeving waar jij deel uit kan maken van een gezellig team! Kom gerust een keertje langs om te kijken, de koffie staat klaar!